Hovexpert: Historiskt avhopp från kungahuset

Att prins Harry och Meghan formellt inte längre tillhör kungahuset är en logisk följd av prinsparets krav på självständighet, enligt hovexperten Roger Lundgren. Här syns en bild av paret på en gata i Windsor tidigare i januari.
Att prins Harry och Meghan formellt inte längre tillhör kungahuset är en logisk följd av prinsparets krav på självständighet, enligt hovexperten Roger Lundgren. Här syns en bild av paret på en gata i Windsor tidigare i januari. Foto: Frank Augstein/AP/TT

Att prins Harry och Meghan formellt inte längre tillhör det brittiska kungahuset är en logisk följd av prinsparets krav på självständighet, enligt hovexperten Roger Lundgren. Separationen med hovet är trots allt historisk och kommer att bli vägledande för brittiska kungligheter som inte trivs med formaliteterna.

Julius Bengtsson/TT
Publicerad
Annons

Det är ny mark som paret bryter. Att så framträdande medlemmar ur den brittiska kungafamiljen lämnar sina uppdrag har aldrig hänt, åtminstone inte under liknande omständigheter.

– Det närmsta som går att jämföra med är hertigen av Windsor, som abdikerade på 30-talet, säger hovexperten Roger Lundgren till TT.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons