Annons
X
Annons
X

Hotelltips i New York

Hej, jag och min fru ska fira tioårig bröllopsdag med att resa en förlängd helg till New York. Vi vill gärna bo centralt och helst på något hotell med “det lilla extra”, hellre ett modernt och piggt ställe än ett gammaldags och pampigt hotell. Har du några tips? / Mvh, New York-resenären

[object Object]
Baren på Hotel Gansevoort. Foto: FRANK FRANKLIN II/AP

Jag konsulterade en vän som nyligen var i New York och gifte sig, och han kom med följande tips:

Hotel Chandler: Vinkvällar med gratis provsmakning (måndagar - torsdagar) och fräscha rum har gjort Chandler till ett favorithotell bland många besökare som vill bo i Midtown. Läget är centralt, ni går till Macy's på tio minuter, men ändå lugnt på en tyst tvärgata. Enda minuset är att rummen är ganska små, men det brukar vara så på Manhattan.

Gansevoort Hotel: Ett av de hippaste valen på New Yorks hotellscen de senaste åren, men ganska dyrt. Gansevoort i Meatpacking District är omtalat för sina nattklubbar och för takpoolen med fenomenal utsikt över Manhattan. På kvällen förvandlas poolområdet till klubben Plunge. Svår att komma in på för det mesta - men inget problem om du bor på hotellet.

Annons
X

The Standard: Nyöppnat, lyxigt, hajpat - och alla rum har utsikt med fönster från golv till tak. Inte centralt om ni vill bo vid Times Square, men området har många bra barer och restauranger och ni åker snabbt upp till midtown eller ned till downtown med t-bana eller taxi. Dessutom löper New Yorks nyaste park, den före detta järnvägen High Line, rakt genom hotellets fundament.

reseexperten@svd.se mailto:reseexperten@svd.se Sök resor destination.se Samlade reportage svd.se
Annons
Annons
X

Baren på Hotel Gansevoort.

Foto: FRANK FRANKLIN II/AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X