Annons

Hot om biltullar oroar i EU

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström åker nästa vecka till Washington för samtal med USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer. Arkivbild.
EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström åker nästa vecka till Washington för samtal med USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer. Arkivbild. Foto: Virginia Mayo/AP/TT

Tanken på att USA eventuellt inför tullar på europeiska bilar skapar fortsatt oro i EU.

Handelskommissionär Cecilia Malmström hoppas få igång diskussioner med Washington om ett handelsavtal – men förbereder samtidigt motåtgärder.

TT
Publicerad

Malmström åker nästa vecka över Atlanten för samtal med USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer. På agendan står diskussioner om bättre samordning av allehanda regleringar och certifieringar på handelsområdet, men också frågan om det går att få igång någon form av handelsavtal.

– Vi har sagt att vi är redo att utreda möjligheterna till ett mer begränsat handelsavtal, fokuserat på industrivaror. Från vår sida är vi redo att börja granska det här, medan USA har en lite annorlunda tidtabell, säger Malmström på väg in till ett möte med EU-ländernas handelsministrar i Bryssel på fredagen.

Annons
Annons
Annons