Annons
X
Annons
X

Hot mot SD och Åkesson i ny låt

Rapstjärnan Timbuktu framför i en ny musikvideo att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ska dunkas ”gul och blå”.

Sebbe Staxx och Timbuktu.
Sebbe Staxx och Timbuktu. Foto: TT

Det är SVT:s Kulturnyheterna som uppmärksammar den nya raplåten ”Svarta Duvor & Vissna Liljor”. En video där den framförs visas också på
SVT:s musiksajt PSL.

Det är en protestlåt där såväl Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Socialdemokratin som andra får sig var sin känga. Men framför allt riktar låten in sig på Sverigedemokraterna.

Artisten Timbuktu rappar i videon om att ”piskan viner tills vi går passgång, dunkar Jimmie gul och blå hissa i en flaggstång”.

Annons
X

Timbuktu, eller Jason Diakité som han heter, har deltagit i Miljöpartiets arbetsgrupp mot rasism. Han var också inbjuden artist på MP:s dag i Almedalen i fjol. MP:s partisekreterare Anders Wallner säger att samarbetet med Timbuktu nu är avslutat.

På Twitter försvarar Timbuktu sina ord: ”Jag tar alltid avstånd från våld. Istället uttrycker jag min ilska i musikalisk form. Jag är inte den som går runt på stan med järnrör”.

I samma låt rappar också Kartellens Sebbe Staxx mot SD. Sebbe Staxx, som tidigare dömts för olaga hot mot Jimmie Åkesson, anspelar på grälet mellan ståuppkomikern Soran Ismail och Sverigedemokraterna på Kungsgatan i Stockholm.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  ”Kungsgatan med Soran, hade jag varit med hade jag tagit järnröret och lagt dem i koma alla tre. Fuck SD med Jimmie i spetsen, sänker en sänker två, ja då springer nog resten”, rappar Sebbe Staxx.

  Till Kulturnyheterna säger Sebbe Staxx att raderna inte ska ses som direkt hot utan är en drift med Sverigedemokraterna. Men ”Sverigedemokraterna visar inte acceptans mot invandrare och då får de ta att det kommer hat tillbaka”.

  – Saknar man argument bör man vara tyst och inte komma med hot, säger Sverigedemokraternas stabschef Linus Bylund till SVT.

  Videon med låten lades ut på SVT:s musiksajt PSL på onsdagen. Eva Beckman som är ansvarig utgivare och chef för SVT:s kulturavdelning försvarar publiceringen:

  – Det är klart att texten är kontroversiell och vi tar förstås avstånd från både våld och hot om våld. Men för att kunna diskutera låten behöver man ha hört den. Jag tycker att publiken ska få en chans att bilda sig sin egen uppfattning.

  Annons
  Annons
  X

  Sebbe Staxx och Timbuktu.

  Foto: TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X