Annons

Hot inom rättsväsendet

Hoten mot domaren i Malmö är inte det enda uppmärksammade fallet där personer inom rättsväsendet hotats eller trakaserats. SvD.se listar några av fallen.

Under strecket
Publicerad

27 sep 2010 Rådmannen Monica Nebelius lämnar ett uppmärksammat kopplerimålet i Malmö efter hot och trakasserier. Polisens personsäkerhetsgrupp rådde rådmannen att inte fortsätta att leda målet, skriver Sydsvenskan. Flera i målet har utsatts för hot och trakasserier. Åklagaren får skydd av livvakter.

Okt 2009 En domare vid Umeå tingsrätt utsattes för ett hot under en pågående förhandling. Strax efteråt krossades en fönsterruta till domarens bostad.

Nov 2007 Åklagare Barbro Jönson hem i Trollhättan utsätts för attentat – en kraftig sprängladdning exploderar tidigt på morgonen vid hennes ytterdörr. Jönsson är inte hemma. Två män med kopplingar till kriminella mc-gäng döms för döms till 3,5 års fängelse vardera.

Juli 2007 En domare vid migrationsdomstolen i Göteborg utsattes för hot och skadegörelse i hemmet. En extremistgrupp tog på sig ansvaret på sin hemsida.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons