Annons

Tove Lifvendahl:Höstens nyheter på SvD Ledare

Höstlöv och blåmålade stenar i en trädgård som tillhör Heidi Palmgren, en av Sveriges mest kända trädgårdsarkitekter, som ritat trädgårdar i över 40 år.
Höstlöv och blåmålade stenar i en trädgård som tillhör Heidi Palmgren, en av Sveriges mest kända trädgårdsarkitekter, som ritat trädgårdar i över 40 år. Foto: Johan Nilsson/TT

Ett nytt satirprogram och två ekonomer i kolumnspalten – höstens nyheter på SvD Ledare presenteras idag.

Under strecket
Publicerad

Idag är det premiär för ett nytt politiskt satirprogram. ”Veckans Facit!” är ett samarbete mellan ledarredaktionen och samhällsdebattören och Youtube-profilen Henrik Jönsson. Han är en frispråkig och frimodig företagare och samhällsdebattör från Malmö som sedan snart två år tillbaka driver en välbesökt Youtube-kanal med en kombination av pedagogik och humor.

”Veckans Facit!” kommer i satirens form att leverera kommentarer på en aktuell nyhet inom politik, kultur och samhälle och presenteras varje fredag. ”Vågat av Henrik Jönsson och SvD Ledare att ge sig på satir i en tid när satiren är död...”, twittrade Hudiksvalls Tidnings politiske redaktör Patrik Oksanen. Han har en god poäng; verkligheten överträffar sannerligen dikten nästan varje dag.

Annons
Annons
Annons