Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

Höstens mest hajpade tv-serie

Mad Men-skaparnas nya drama The Romanoffs följer ättlingar till ryska tsarfamiljen.

På samma sätt som det 1917 började viskas och konspireras i ryska tesalonger, på torg och runt middagsbord, har det den senaste tiden tisslats och tasslats i Hollywood: suggestiva videor cirkulerar på internet, rykten sprids i branschen, skvaller sipprar ut i pressen. Något stort är på gång. När Matthew Weiner – skaparen bakom Mad Men – nu är tillbaka är det med årets mest omsusade tv-serie: The Romanoffs.

Annons
X

Handlingen är höljd i dunkel. Det enda man vet är att dramat kretsar kring ättlingar till den ryska tsarfamiljen som avrättades utanför Jekaterinburg 1918.

– Anledningen till att jag valde familjen Romanov är att i en era av sociala medier, där vi på ett teoretiskt plan är sammankopplade, känns det som att vi befinner oss längre ifrån varandra än någonsin, säger Matthew Weiner. The Romanoffs utspelar sig i modern tid och följer ättlingarna till familjen som sattes av tronen under ryska revolutionen 1917. Spritt i sju länder över tre kontinenter följer vi åtta sammanvävda historier där huvudrollsinnehavarna försöker förstå vilka de är.

– Vi befinner oss på en plats i historien där människor försöker hitta en koppling till sina rötter, något som kan förklara vilka de är, säger Matthew Weiner. Det är en stor debatt kring vilka som är en Romanov och vad som hände med familjen. För mig är kärnan i historien att vi alla ifrågasätter vilka vi är och vilka vi utger oss för att vara.

The Romanoff består av åtta fristående avsnitt, ett nytt varje vecka. I skådespelarensemblen ser vi bland andra Christina Hendricks och John Slattery från Mad Men. Enligt rykten, som så mycket annat kring Huset Romanov, är upp till 14 personer från Mad Men-teamet delaktiga, däribland kostymörer, manusförfattare och exekutiva producenter. Tv-serien erbjuder varken linjär handling eller lösningar på karaktärernas problem.

– Jag gillar tanken på att berätta en historia där du inte behöver förhålla dig till att intrigernas trådar ska knytas ihop, säger Matthew Weiner. Det finns ingen formel och det gör det spännande.

The Romanoffs har premiär på Amazon Studios den 12 oktober.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen