Annons

Hösten av hög vikt

Konkurrensen om de träningssugna är stora och nu startar den mest intensiva perioden för branschen. Enligt Kent Orrgren, vd på Sats Sportsclub, är höstsäsongen lika viktig som ”nyårslöfte”-månaderna efter jul.

Under strecket
Publicerad

– Efter sommaren får nyårslöftet en andra chans. Folk har tagit det lugnt på semestern och vill börja träna, förklarar Kent Orrgren, Sverige-vd för Sats Sportsclub med 26 anläggningar i Sverige, varav 12 i Stockholm. Träningskedjan var tidigare en del av amerikanska 24 Hour Fitness men köptes i fjol ut av investmentbolaget Nordic Capital och är i dag en nordisk kedja med 109 anläggningar i Norge, Danmark, Sverige och Finland.

Enligt Orrgren drar den svenska delen in cirka 25 procent av sina årliga intäkter under augusti-september. Hur bra det går avgörs till stor del av de nya erbjudanden som just nu pumpas ut via en stor reklamkampanj. - Variationen på passen är det som får medlemmarna att vara kvar, säger vd Kent Orrgren. Kent Orrgren fick sin start inom Sats då han som 20-årig hockeyspelare tog extrajobb som tränare på dåvarande Nautilus i hemstaden Göteborg. Hockeyn la han av med för åtta år sedan, men många av träningsrutinerna är kvar. Han styrketränar fortfarande 3-4 gånger i veckan, joggar och spelar innebandy och golf.

Annons
Annons
Annons