Annons

Hörlurarna blir ett bandage att lindra sorgen med

Foto: Heiko Junge/TT och Adam Wrafter

Lusten att skriva om popkultur försvann förra fredagen. Men faktiskt kan musik fungera som en trygg famn när man har sorg.

Under strecket
Publicerad

Jag hade tänkt att inleda med ett fnissigt citat om en girig musikbransch som Hunter S Thompson lär ha yppat. Kanske hade jag lett det vidare in på ett resonemang om den pågående tvist som seglat upp i hårdrocksbandet Ghost, där fyra av bandets medlemmar – The Nameless Ghouls – nyligen stämt sångaren Pappa Emeritus III, för uteblivna arvoden under flera års tid. Enligt Linköpings tingsrätt har Papa E ännu inte bemött stämningsansökan och om det hela nu förts på tal så hade jag, för genomskinlighetens skull, nämnt att en av gastarna finns i min bekantskapskrets.

Kanske hade jag även skrivit om hur jag reagerat över hur oerhört lite denne haft att leva på, samtidigt som en amerikansk Grammy stod och blänkte i hens vardagsrum. Samt hur jag eventuellt kan ha vägt den där Grammystatyetten i handen – liksom bara för att känna dess tyngd – medan min vän, tillika gastens sambo, uppsökte toaletten. Kanske gled även orden ”Tack, tack som fan!” över mina läppar, nu när jag ändå stod där med en extremt sällsynt och prestigefull Grammy i handen. Ghost är för övrigt det enda svenska band som plockat hem priset i sin kategori.

Annons
Annons
Annons