X
Annons
X

Hoppfullt i en tid av klimatstress

I en tid där shopping är en hobby och där unga växer upp med klimatstress öppnar Världskulturmuseet i Göteborg sin utställning "Human nature".

Utställningen handlar om hur vi människor hetsas till att konsumera, samtidigt som vi ska bry oss mer om klimatet.

Av Ellen Ahinko Andersson / TT

Rusning. Mitt i människoflödet mellan jobb och middag står den unga kvinnan i köpcentrumet Nordstan i Göteborg.

– Vad tycker du om plast i haven, undrar hon.

Utställningsproducent Lena Stammarnäs berättar om utställningen "Human nature" på Världskulturmuseet i Göteborg. Utställningens olika kokonger är sammanflätade. På samma sätt som människans beteende, miljöpåverkan och olika initiativ för att vända riktningen. Allt hänger ihop.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT Bild 1 av 5

I utställningens inledning går besökaren i en labyrint som ska kännas som en shoppinggalleria. Men i slutet på shoppingen rämnar allt.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT Bild 2 av 5

I bokhyllan ryms alltifrån mjukisdjur till en skruvdragare. Vad vi väljer att ha i våra hem och varför vi har det är olika frågeställningar som forskare genom utställningen vill väcka.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT Bild 3 av 5

Jenny Ringarp är utställningshandläggare och har varit ansvarig för utställningens största kokong. Den om känslor kring konsumtion och klimathot.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT Bild 4 av 5

Skam vill vi helst slippa känna – och det är därför vi kanske berättar om utlandsresan i vissa grupper. Och i andra inte.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X