Hoppas på Svansjön utan porr

Under strecket
Publicerad
Annons

Bästa Lena Böving! Tack för din insändare (Synpunkt 8/129. Jag har själv upplevt detsamma som du. Trodde i min enfald att jag kunde ta mitt 8-åriga barnbarn förra året till Operans föreställning av ”Hans och Greta” eftersom ”Petter och Lottas jul- Nötknäpparsviten” inte fanns på programmet.
Mitt barnbarn är ett modernt barn och hon har humor lyckligtvis, men jag var djupt chockad över ”häxan”, som sprang omkring på scenen iklädd rosa underkläder under hela föreställningen.
”Ser du farmor att det är en farbror som ska föreställa häxan!” utbrast Sophia 8 år! En transvestit som symbol för det onda på vår så viktiga inre utvecklingsväg! Vad är detta?
Vem är ansvarig för denna nedmontering och utklassning av en gammal folksagas djupa undermening och läkande symbolspråk? Och tydligen är det flera föreställningar som fått inslag av porr och andra sexuella överdrifter, enligt dig Lena. Jag har inte varit på Operan alltsedan Hans och Greta förra julen! Jag hoppas kunna ta med Sophia på Svansjön i februari 03!

Inga-Britt Lundqvist

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons