Hoppas att någon gör en Linda Skugge ikväll

Varför tittar folk på ett gäng uppklädda människor som äter med sju uppsättningar bestick, inte vet vad de ska säga till den tråkiga personen som sitter bredvid och ser ut att somna? Förra året såg 1,3 miljoner svenskar när Nobelpristagarna med entourage åt sin mat. Sveriges Television har år efter år visat utdelningen och banketten.

Under strecket
Publicerad
Annons

I år blir det skillnad. SVT är väck. Istället har TV4 fixat ett treårskontrakt och satsar på Nobeldagen med 18 timmar tv. Den som vill se alltihop kanske ska ta ut en semesterdag för sändningarna börjar redan klockan tio, fortsätter under dagen med fredspriset, Nobelprisutdelningen i Stockholms konserthus och till sist själva banketten från Stadshuset. Mastigt är bara förnamnet. Tio i tolv är det över och då visar TV4 dokumentärserien Mayday, vilket låter illavarslande.

Nobel Media, som äger tv-rättig-heterna, hoppas att man tillsammans med TV4 ska ”kunna öppna vägar för nya sponsorsamarbeten”. Faktum är att TV4 verkar ta det hela på stort allvar. Så allvarligt att reklamavbrotten är borta under banketten. Låter som ett saftigt förlustprojekt med andra ord även om Ericsson och Volvo är där och sockrar med stålar. Projektledaren Malin Kvist låter rentav som om hon jobbar på den statliga televisionen när hon berättar om tillställningen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons