Annons

Hopp om frisk luft för spanska barn

Två barn i Madrid gör sitt skolarbete hemma i bostaden i den 11 mars sedan skolorna stängts. Några dagar senare infördes utegångsförbud för alla barn i hela Spanien. Men snart kan spanska barn tillåtas gå ut för att leka igen. Arkivbild
Två barn i Madrid gör sitt skolarbete hemma i bostaden i den 11 mars sedan skolorna stängts. Några dagar senare infördes utegångsförbud för alla barn i hela Spanien. Men snart kan spanska barn tillåtas gå ut för att leka igen. Arkivbild Foto: Xabier Parra/AP/TT

I över en månad har barn i Spanien tvingats hålla sig inomhus för att begränsa smittspridning. Men snart kan en del av dem hoppas på att få komma ut och leka – under begränsade former.

Under strecket
Britt-Marie Seibold / TT
Publicerad

Sedan nödläget infördes den 14 mars har 8,3 miljoner barn i Spanien varit hänvisade till att hålla sig hemma. De har inte, som sina föräldrar fått möjlighet att gå och handla, gå ut med hunden eller slänga soporna. Men nu ska det bli ändring.

Spaniens premiärminister Pedro Sánchez meddelade på lördagen att från den 27 april ska barn få möjlighet att lämna bostaden varje dag för att gå ut och njuta av frisk luft. Samtidigt ger han beskedet att han ber parlamentet förlänga det nationella nödläget till den 9 maj.

Annons
Annons
Annons