MalonyHopp finns för de frustrerade unga männen

Sara Forestier och Rod Paradot, urstark i rollen, i ”Malony”.
Sara Forestier och Rod Paradot, urstark i rollen, i ”Malony”. Foto: Luc Roux/Folkets bio

Emmanuelle Bercot lyckas förvalta ett bekanta tema – ung man i hopplös uppväxtmiljö — och gör en film i samma positiva anda som bröderna Dardenne.

Publicerad
Annons

Emmanuelle Bercot är just nu dubbelt aktuell på svenska biografer som skådespelerska och regissör. I ”Förförd” spelar hon den ena parten i en destruktiv kärlekshistoria, en roll som gav henne priset för bästa kvinnliga huvudroll i Cannes förra året. Samtidigt invigde hon filmfestivalen med ”Malony”, hennes fjärde långfilm som regissör. Vi har sett henne tidigare både som skådespelerska och regissör för bland
annat ”Betties resa” med Catherine Deneuve i huvudrollen.

Deneuve återkommer också i ”Malony” men denna gång i en mindre men viktig roll. Huvudrollen har Rod Paradot som den blott 15-åriga ungdomsbrottslingen Malony. Malony har en alldeles för ung och oansvarig mamma, som vi får möta redan när hon tillfälligt förlorar vårdnaden över sin son som litet barn. Hon älskar sin son men det är en kärlek som är mer destruktiv än stödjande. Malony blir mer och mer hänvisad till myndigheterna, i första hand en domare (Deneuve) och en övervakare (Magimel) och en rad advokater och behandlare.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons