”Jag skulle inte säga att jag är en nej-sägare, men när det handlar om att ställa sig på led är jag definitivt en ”varför då?”-sägare”, konstaterar Sophia Somajo.
”Jag skulle inte säga att jag är en nej-sägare, men när det handlar om att ställa sig på led är jag definitivt en ”varför då?”-sägare”, konstaterar Sophia Somajo. Foto: Staffan Löwstedt

Hon skriver världshits i hemlighet

Låtarna till Britney Spears och Alesso skriver hon under pseudonym. Starkast brinner hon för arbetet som kompromisslös indieartist. Men när Warner ville storsatsa på Sophia Somajo fick hon panikångest och dök aldrig upp på sin stora konsert.

Publicerad

– När jag fått tid att visa vad jag klarar av på egen hand känns det för första gången kul att prata om låtskrivandet också, säger Sophia Somajo.

Hon sitter uppflugen i sin vita skinnsoffa. Ovanför henne hänger svartvita fotografier, med spritpenna har hon täckt över Andy Warhols ögon och sytt igen hans mun. Klottret fortsätter ut över väggen: ”Hearts will never be practical until they can be made unbreakable” står det. Citatet är från ”Trollkarlen från Oz”, men skulle lika gärna kunna beskriva Sophia Somajos musikaliska karriär. Genom att följa sitt hjärta har indieartisten, som den 31 mars kommer ut med sin tredje skiva, många gånger gjort det onödigt svårt för sig.