Annons

Hon ska genomföra det som varit ”oacceptabelt”

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) har varit tuff mot förslagen som har tagits fram mellan regeringen, Centern och Liberalerna.
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) har varit tuff mot förslagen som har tagits fram mellan regeringen, Centern och Liberalerna. Foto: Henrik Montgomery/TT

Som ordförande för TCO var hon kritisk till januariavtalets delar som rör arbetsmarknadspolitiken. Som arbetsmarknadsminister är Eva Nordmark (S) stolt över att genomföra samma punkter.

– Den innehåller en del kompromisser som jag kan stå för, säger hon.

Under strecket
Publicerad

Eva Nordmark har inte aktat sig för att motsätta sig förslagen som har tagits fram mellan regeringen, Centern och Liberalerna i januariavtalet. ”Det är ett oacceptabelt ingrepp i partsmodellen att hota med lagstiftning” har den tidigare TCO-ordföranden bland annat sagt om de nya förslagen.

– Det är ingen hemlighet att jag har varit väldigt kritisk till det. Och jag tycker att det är viktigt att värna arbetsmarknadens parter. Men jag tycker att man kan vara stolt över att vi har fyra partier som har tagit det här ansvaret i en svår tid. Jag kommer att ta ansvar också där jag har varit tydligt kritisk, för även den punkten i avtalet innehåller kompromisser som jag kan stå för, säger hon.

Annons
Annons
Annons