Hon ska återupprätta Metalls förlorade heder

Som att leva i ett undantagstillstånd. Så beskriver Monika Theodorsson sin första tid som ny ordförande i den interimistiska styrelse som tillsattes för Metalls avdelning 112 i Trollhättan. – Personalen mådde dåligt. Telefonerna ringde, medlemmarna var arga och fackligt aktiva fick ta emot skäll och ibland elaka brev, säger hon.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den 20 oktober valdes hon och en helt ny styrelse av ett hastigt inkallat representantskap. Den gamla styrelsen hade avgått veckan innan och sju ombudsmän var suspenderade.

Uppgifter i medier och Metalls egna undersökningar visade att inköp av sprit, porr och sexleksaker gjorts för medlemmarnas pengar. Omfattningen var inte känd, men tillräcklig för att hela styrelsen skulle avgå, efter påtryckningar från en nedrest delegation från förbundkontoret i Stockholm.
Monika Theodorsson utsågs att leda den nya styrelsen. Att något inte fungerade på avdelningen hade hon hört sedan tidigare, men uppfattat det som personalproblem.
– När valberedningens ordförande ringde veckan innan insåg jag att frågan gällde den interimistiska styrelsen. Men jag trodde att det handlade om studieverksamheten eller som ledamot.

Annons
Annons
Annons