Hon leder Ericssons globala talangjakt

Hon har världen som arbetsplats. Sedan ett år tillbaka är indiskfödda Bina Chaurasia personaldirektör på Ericsson. En av hennes utmaningar är att vinna i konkurrensen om kompetent personal.

Under strecket
Publicerad
Bina Chaurasia rekryterades över från HP till Ericsson hösten 2010. Hon har lång erfarenhet inom personområdet i globala bolag.

Bina Chaurasia rekryterades över från HP till Ericsson hösten 2010. Hon har lång erfarenhet inom personområdet i globala bolag.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Annons

Hon har en indisk accent som inte går att ta miste på, men som är mjukt inbäddad i 25 år av amerikansk hemvist. Framtoningen är varm och hon har nära till skratt det märks att hon jobbar med den mjuka delen av företagsvärlden, människorna. Men hon har också en tydlig affärssida, influerad av många år i multinationella jättebolag. Hon släpper inte garden för en sekund och målar de flesta svaren i stora, generella drag.

Bina Chaurasia har nu varit telekombolaget Ericssons hr-direktör i lite över ett år. För den som fortfarande ser Ericsson som ett bolag befolkat av svenska ingenjörskillar ter sig den nya ledningsgruppen överraskande internationell. Hans Vestberg har under sin tid som vd inte bara anställt en hr-direktör med indiskt ursprung, utan också en kanadensisk chef för den nordamerikanska mobiltekniken cdma, en italiensk varumärkeschef och en amerikansk strategichef.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons