Annons

Hon jobbar i världens farligaste land

Najwa Alimi är journalist i Afghanistan och slåss för att skildra kvinnors verklighet. På torsdagen får hon årets Per Anger-pris, som delas ut av Forum för levande historia.
Najwa Alimi är journalist i Afghanistan och slåss för att skildra kvinnors verklighet. På torsdagen får hon årets Per Anger-pris, som delas ut av Forum för levande historia. Foto: Zan TV

Risken för självmordsbombare skrämmer inte journalisten Najwa Alimi, som jobbar i världens farligaste land. I stället kan hon stoppas – av sin familj.

Under strecket
Publicerad

Vid sidan av journalistiken driver Najwa Alimi ett bokcafé som ger unga flickor och pojkar en fristad där de kan låna böcker och samtala fritt.

Foto: Jesper Sundén Bild 1 av 1

Afghanistan har haft krig under de senaste 40 åren. Förra året dödades 13 journalister under sitt arbete, vilket gör det till världens farligaste land för journalister.

25-åriga tv-journalisten Najma Alimi har blivit både beskjuten och hotad på grund av sin yrkesutövning. Trots det säger hon att våldet och riskerna inte är det största hindret för hennes arbete.

Annons
Annons
Annons