KlubbenHon fördjupar bilden av Kulturprofilen

Matilda Gustavsson (f. 1987) är kulturjournalist. Den 22 november 2017 publicerades hennes reportage om den så kallade kulturprofilen i Dagens Nyheter, där arton kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier.
Matilda Gustavsson (f. 1987) är kulturjournalist. Den 22 november 2017 publicerades hennes reportage om den så kallade kulturprofilen i Dagens Nyheter, där arton kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier. Foto: Thron Ullberg/Albert Bonniers förlag

Demon, hovnarr och ömkansvärd, oförlöst konstnär? I Matilda Gustavssons bok ”Klubben” ges bland annat ett komplext porträtt av den så kallade Kulturprofilen. Spännande och ytterst välskrivet, skriver Gunilla Kindstrand.

Under strecket
Publicerad
Matilda Gustavsson.

Matilda Gustavsson.

Foto: Thron Ullberg
Annons

Färgen på omslaget till ”Klubben” är en blandning av rosa, röd och larm-orange. Den får mig att tänka på den klänning som Sara Danius bar på sin sista Nobelfest.

”Klubben” har som ambition att fördjupa berättelsen om Sveriges mest omskakande metoo-process, den som ledde till fängelsedom för den man som för alltid kommer att heta Kulturprofilen och som skakade Svenska Akademien i grunden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons