Hon fann läkningen inombords

Anna Bornsteins intresse för olika medvetandedjup började efter en egen erfarenhet av att bli ett med alltet. Dessutom har hon upplevt hur en själslig smärta kunnat läka genom meditation. Sådana processer i vårt medvetande kan aldrig studeras som objekt, menar hon och konstaterar: ”Redskapet för att utforska sig själv är medvetandet.”

Publicerad
Anna Bornstein är författare och journalist, qigong-instruktör och grundare av skolprojektet Drömmen om det goda. Medvetandet kommer  före våra tankar, minnen och känslor, anser hon, och kan inte studeras utifrån. Att utforska sig själv genom medvetandet kräver träning.

Anna Bornstein är författare och journalist, qigong-instruktör och grundare av skolprojektet Drömmen om det goda. Medvetandet kommer före våra tankar, minnen och känslor, anser hon, och kan inte studeras utifrån. Att utforska sig själv genom medvetandet kräver träning.

Foto: David Magnusson
Annons

Hon kunde älska att ligga platt på gräsmattan och smälta samman med blommorna och träden. Eller borra näsan i mossan och känna en extatisk förening med alltet.

Men hon har också mött en så djup smärta under sin meditation att kroppen riste av gråt, tre månader i sträck.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons