Annons

Hon blir vinnare på nytt rutavdrag

Från och med årsskiftet kan du utnyttja rutavdrag när du skickar din tvätt till tvättinrättning och får tillbaka den strykt och vikt.

– Jag skulle ljuga om jag sade att våra kunder i dag är ensamstående mammor som jobbar nattskift, säger Linn Markryd, vd Washaway.

Under strecket
Ellinor Knoxborn / TT
Publicerad

– Vi tittade på företagsidéer, och vi insåg att kemtvättsmarknaden var jättemossig. Nästan bara analog och med låg kundnöjdhet, säger Linn Markryd, vd för Washaway.

Foto: Claudio Bresciani / TT

För ett år sedan flyttade företaget in i egna lokaler i Jordbro. Tidigare var tvättandet utkontrakterat till andra kemtvättar.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Linn Markryd, vd för Washaway, grundade företaget med sin bror för tre år sedan.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Från 1 januari 2021 utökas rutavdraget med fyra nya tjänster: möblering av bostad (inklusive montering av nya möbler), transport av bohag till andrahandsbutiker, loppmarknader och liknande där bohaget kan komma till återanvändning samt enklare tillsyn av bostad och fritidshus.

Den fjärde nya tjänsten är vattentvätt vid tvättinrättning, inklusive transport av tvätten, dock ej kemtvätt. Även arbeten som normalt förknippas med tvättning, som torkning, mangling, strykning och vikning ska ingå.

Annons
Annons
Annons