Homopar förlorade krogmål

Svea hovrätt friar den krogägare som åtalats för olaga diskriminering mot ett lesbiskt par som pussades på krogen. - Tråkigt men förväntat, säger anmälaren Susanne Gustafsson till SvD.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det var i juli 2003 som Susanne Gustafsson och hennes kompisar besökte en krog i centrala Stockholm. Efter att Susanne kysst och kramat sin flickvän blev hon och resten av sällskapet uppmanade att lämna restaurangen.
Händelsen ledde till både ett brottmål och ett civilrättsligt mål. Svea hovrätt beslutade i går att fastställa tingsrättens dom gällande brottmålet. Rätten anser att åklagaren inte har kunnat bevisa att krogägaren särbehandlat på grund av sexuella läggning. Hovrätten ifrågasätter inte att paret upplevt det inträffande som kränkande och att kvinnorna är övertygade om att skälet för krögarens ingripande var deras sexuella läggning.

Men krögaren själv förnekar bestämt att hans ingripande berodde på detta. Enligt domstolen använde han inte heller något nedsättande ordval eller liknande som kunde tyda på att motivet var kvinnornas sexuella läggning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons