Annons

Hollywood fick komma till Stockholm

MILLENNIUM Amerikanska storfilmer brukar lanseras i Los Angeles och London. Men eftersom The girl with the dragon tattoo utspelar sig i Stockholm fick världspressen komma hit för att träffa regissören David Fincher och skådespelarna Rooney Mara och Stellan Skarsgård.

Publicerad

Cirkus Millennium tas till nya nivåer när den amerikanska filmindustrin har kommandot.

Redan i söndags kväll mötte 200 journalister från 21 länder upp för att ackreditera sig på Hotel Hilton vid Slussen. Sedan var det dags att bussas till biografen Sergel och se åtta minuter av den nya Stieg Larsson filmen, som alltså bygger på första delen av Millenniumtrilogin, Män som hatar kvinnor.

Snart kan vi vänta en ny Millennieyra i Stockholm: Den amerikanska versionen av Flickan som lekte med elden får premiär 21 december. Inför detta glamevenemang visade några av huvudpersonerna upp sig på måndagen i Stockholm. Här: regissören David Fincher, Rooney Mara (Lisbeth Salander) och Stellan Skarsgård (Martin Vanger). I bakgrunden Gamla stan.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX Bild 1 av 5

Rooney Mara spelar Lisbeth Salander. Hon är amerikanska, född 1985 och har tidigare bland annat medverkat i nyinspelningen av Terror på Elm Street.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX Bild 2 av 5

Stllan Skarsgård spelar Martin Vanger - den roll som i den svenska filmversionen innehades av Peter Haber.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX Bild 3 av 5

Rooney Mara.

Bild 4 av 5

Rooney Mara

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons
Annons