X
Annons
X

Höjdpunkterna från Barcelona

Lågkonjunkturen har gjort att det varit färre besökare än vanligt på den stora mobilmässan i Barcelona, Mobile World Congress. Men tillverkarna har ändå tryckt ur sig mängder av nya mobiler.

Sony Ericsson tjuvstartade mobilmässan med att visa upp sin nya modell Idou med inbyggd kamera på 12 miljoner pixlar. Men mobilen är långt ifrån färdig och det dröjer till slutet av året innan den börjar säljas. Med Idou ändrar Sony Ericsson också strategi och börjar satsa allt mer på nöje och underhållning i mobilerna. Idou är även den första mobilen från Sony Ericsson som använder samma version av operativsystemet Symbian som Nokia gör.

Nokia E55 är direkt riktad mot företagsanvändarna som vill komma åt sin e-post var de än är. För att det ska gå snabbt att skriva brukar e-postmobiler ofta få ett komplett tangentbord. Fast många tycker att mobilen då blir alltför stor. E55 ska vara en kompromiss där man får en rätt liten mobil genom ett bantat tangentbord med två bokstäver på varje knapp. Mobilen har också bra vilotid och klarar 1 månad utan laddning.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X