Höjd beredskap hos veterinärer efter utbrott

Utbrottet av den dödliga hundsjukdomen i Oslo oroar många svenska hundägare. Många svenska veterinärer har vidtagit åtgärder för att förbereda sig ifall något skulle hända. Arkivbild.
Utbrottet av den dödliga hundsjukdomen i Oslo oroar många svenska hundägare. Många svenska veterinärer har vidtagit åtgärder för att förbereda sig ifall något skulle hända. Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Utbrottet av den dödliga hundsjukdomen i Oslo oroar svenska hundägare. Många svenska veterinärer har vidtagit åtgärder för att förbereda sig ifall något skulle hända.

– Vi märker en ökad vaksamhet hos hundägarna, men det finns ingen hysteri, säger Nils Oscarson, veterinär vid Djurkliniken i Malung.

Under strecket
Jonas Dagson/TT
Publicerad
Annons

Under de senaste veckorna har larmet om den dödliga hundsjukdomen i Norge skapat oro. Många är rädda för att smittan ska sprida sig över gränsen. Och flera svenska veterinärer tar det säkra före det osäkra och vidtar åtgärder för att vara beredda.

– Det kommer många norrmän till mig för alla hundar som ska till Norge måste behandlas mot dvärgbandmask. Nu försöker jag ge tabletten utanför kliniken, istället för inne. Och jag använder mer sprit än vanligt inne på kliniken för att vara säker, säger Khalil Garmiani, veterinär vid Årjängs veterinärpraktik nära den norska gränsen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons