Annons
X
Annons
X

Högt tryck på Ikeas chatt

Ikea går ut för att svara på den färska kritiken mot företaget. Intresset för chatten är så stort redan på morgonen att alla kanaler är upptagna.

Uppdrag gransknings program om Ikea och Ingvar Kamprads skatteplanering har fått stor uppmärksamhet. För att bemöta granskningen håller Ikeas informationsavdelning i en
chatt på företagets hemsida. Än så länge har inga frågor eller svar publicerats på sidan. På chatten, som inleddes klockan nio, får man bara ett ursäktande besked: det finns inga operatörer tillgängliga för tillfället.

– Vi har fått in så många frågor redan nu att alla kanaler är upptagna. Skickar man in sina frågor så svarar vi på dem efter hand, säger Ylva Magnusson på Ikeas pressjour.

Grundaren Ingvar Kamprad har även lagt ut ett öppet
brev på företagets sida. Där skriver han bland annat att uppgifterna i Uppdrag gransknings program inte är sanna: ”jag förstår inte riktigt vad Uppdrag granskning menar när de säger att jag hållit Inter IKEA och hur det ägs hemligt, eller att jag inte skulle ha berättat hur det egentligen ligger till.”

Annons
X

– Han trycker på att det enda de inte har berättat är stiftelsens namn och att den finns i Liechtenstein men att det ”i sammanhanget helt saknar betydelse”.

I gårdagens tv-program finns en sekvens där Ingvar Kamprad blir arg på Uppdrag gransknings reportrar. ”Du är ju snurrig i huvudet”, säger han när de konfronterar honom. I brevet förklarar han sitt utbrott med att skriva att han snart ska fylla 85 år och var trött efter en lång dag när reportrarna oväntat dök upp.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X