Jesper Sundén:Netanyahu förhörs – maktpositionen i fara

Jesper Sundén
Benny Gantz och Benjamin Netanyahu strider om vem som ska bli Israels nästa premiärminister. Under tiden hotas Netanyahu av korruptionsåtal. Esther Hayut, i mitten, är ordförande för Högsta domstolen.
Benny Gantz och Benjamin Netanyahu strider om vem som ska bli Israels nästa premiärminister. Under tiden hotas Netanyahu av korruptionsåtal. Esther Hayut, i mitten, är ordförande för Högsta domstolen. Foto: Ariel Schalit/AP

Finter och rackarspel präglar efterspelet till israeliska valet. Premiärminister Benjamin Netanyahu kämpar om makten för att slippa korruptionsåtal. Utmanaren Benny Gantz bidar sin tid. På onsdagen förhörs Netanyahu.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

TEL AVIV. Valet i september beskrevs som en förtroendeomröstning om Benjamin Netanyahu – och många tyckte att han förlorade den. Hans Likud-parti backade tre mandat jämfört med valet i april och för första gången på tio år blev det inte valets största parti.

Ändå var det Netanyahu och inte utmanaren Benny Gantz – vars parti fick flest röster i valet – som fick regeringsuppdraget. Detta efter att de båda mötts tillsammans med presidenten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons