Högt spel i Gizmondo

Samtidigt som Stefan Eriksson, ledare i Uppsalamaffian på 1990-talet, släppts ur fängelset i USA planerar hans kompanjon Carl Freer att blåsa liv i deras havererade miljardprojekt Gizmondo. Ett nytt kapitel är på väg att skrivas i en av 2000-talets mest bisarra finanshärvor.

Under strecket
Publicerad
Annons

Få historier har genererat en så massiv bevakning och ryktesspridning på bloggar, dataspelssajter, internationella nyhetssidor och diskussionsforum de senaste åren som den om medlemmarna i gangsterligan från Uppsala som blev internationella dataspelskungar med mångmiljonlöner. Och som sedan sänkte alltihop i en magnifik krasch.

Den som läser in sig på turerna om Uppsalamaffian, Gizmondo och karaktärerna den befolkas av, Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson, Carl Freer med flera, slås av det faktum att det hela faktiskt kunde ha gått vägen. Det går att hävda att affärsidén – att tillverka och sälja den bärbara spelkonsolen Gizmondo, utmanare till miljardsuccéer från etablerade företag som Sony och Nintendo – i sig inte var fel. Gizmondon konstruerades faktiskt, under några intensivt galna år, och gick att spela på.

Annons
Annons
Annons