Annons

Kock: Finns prisvärda importerade kräftor

SvD:s stjärnkockspanel har korat årets godaste kräfta. Men långt ifrån alla kandidater lever upp till juryns krav – och att blint lita på att svenska kräftor är bäst är inte alltid rätt.

– Det finns absolut billigare men goda och prisvärda importerade kräftor, säger kocken Fredrik Eriksson.

Publicerad
Frida Ronge äter annars mest havskräftor, som den göteborgare hon är.
Frida Ronge äter annars mest havskräftor, som den göteborgare hon är. Foto: Malin Hoelstad

Matbutikerna dignar just nu av olika kräftsorter. Allt från frysta till färska, importerade eller närfiskade – att navigera i kräftdjungeln är inte alltid det lättaste.

Frida Ronge äter annars mest havskräftor, som den göteborgare hon är.

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 3

SvD:s testpanel bestående av sex kockar.

Foto: Malin Hoelstad Bild 2 av 3

Åtta olika kräftor testas i 2019 års upplaga av SvD:s kräfttest.

Foto: Malin Hoelstad Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons