Annons

Kock: Finns prisvärda importerade kräftor

SvD:s stjärnkockspanel har korat årets godaste kräfta. Men långt ifrån alla kandidater lever upp till juryns krav – och att blint lita på att svenska kräftor är bäst är inte alltid rätt.

– Det finns absolut billigare men goda och prisvärda importerade kräftor, säger kocken Fredrik Eriksson.

Under strecket
Publicerad

Frida Ronge äter annars mest havskräftor, som den göteborgare hon är.

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 3

SvD:s testpanel bestående av sex kockar.

Foto: Malin Hoelstad Bild 2 av 3

Åtta olika kräftor testas i 2019 års upplaga av SvD:s kräfttest.

Foto: Malin Hoelstad Bild 3 av 3

Frida Ronge äter annars mest havskräftor, som den göteborgare hon är.

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 1
Frida Ronge äter annars mest havskräftor, som den göteborgare hon är.
Frida Ronge äter annars mest havskräftor, som den göteborgare hon är. Foto: Malin Hoelstad

Matbutikerna dignar just nu av olika kräftsorter. Allt från frysta till färska, importerade eller närfiskade – att navigera i kräftdjungeln är inte alltid det lättaste.

Annons
Annons
Annons
Annons