Högt och lågt bland Dubais hotell

SvD Resor gick husesyn på ett dussin hotell av alla slag i Dubai. De lyxigaste är så exklusiva att de flesta resenärer bara har råd att se dem genom att reservera bord i någon av deras barer eller restauranger. De mer plånboksvänliga charterhotellen visade sig ha mycket varierande standard. Det gäller att se upp!

Publicerad
Annons

Golden Sands 3. Det här hotellet inne i staden är verkligen värt sina tre stjärnor i charterkatalogen. Visserligen är det omgivande kvarteret livlöst, men det SvD såg av själva hotellet, gav ett mycket propert intryck. Ägaren är arkitekt och typlägenheten har till och med tvättmaskin. Effektiv reception, nära till servicebutik. Man badar i takpool (bilden) eller tar buss till allmän strand. Det går att få extrapris på inträdet till Hiltons privatstrand, det vill säga ”bara” betala 160 kronor.

Regent Beach Resort. Det här trestjärniga charterhotellet har en klart indisk prägel, vilket kanske inte framgår av charterkatalogerna. Det ligger vid gästarbetarnas stora ”public beach”, alltså längs samma fina Jumeirah Beach som många lyxigare hotell, dock utanprivatstrand. Den avskildhet och de egna solstolar vid strandbrynet man kan drömma om är alltså inte att räkna med. Det rum SvD visades var dock stort och fint. Ett klart minus var att det pågick ett lankesiskt klädsim i det pyttelilla poolområdet. Å andra sidan serverade den indiska krogen rätter från 60 kronor vilket är billigt i Dubai.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons