”Högsta prioritet att säkra Stockholms elförsörjning”

Anna König Jerlmyr skriver att elnätsregleringar riskerar att hämma nödvändiga investeringar, och att läget är särskilt allvarligt för Stockholm.
Anna König Jerlmyr skriver att elnätsregleringar riskerar att hämma nödvändiga investeringar, och att läget är särskilt allvarligt för Stockholm. Foto: Malin Hoelstad

Stockholms elnät är i dagsläget både eftersatt och underdimensionerat. Marginaler saknas för att klara hög belastning. Samtidigt går utvecklingen mot ett allt mer elektrifierat samhälle. Stockholms framtida elförsörjning är därför en av mina viktigaste prioriteringar, skriver Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M).

Under strecket
Publicerad
Annons

Tillgång till energi är grundläggande för att ett modernt samhälle ska kunna växa och utvecklas, och Stockholm är inget undantag. Tekniska framsteg som elbilar, 5G, automatiseringar och nya innovationer skapar fantastiska möjligheter men kräver sina kilowattimmar, elledningar och fördelningsstationer. Stadens elnät är i dagsläget både eftersatt och underdimensionerat. Marginaler saknas för att klara hög belastning, något som blir som mest påtagligt under mycket kalla vinterdagar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons