X
Annons
X
Recension

Rolfs kök Högklassig mat på Rolfs kök

Rolfs kök lyckas kombinera en mysig kvarterkrogskänsla med mat som drar åt gourmethållet. Foto: VERA GLEMARK

Det är himmelskt gott. Rolf köks konfiterade fläsksida är ett saftigt, väldoftande litet mästerverk. Köttbiten, som kokat länge (tio timmar) på låg värme i ankfett, serveras elegant med tunt knaperstekt svål, syrad vitkål och schalottenlök. Rolfs kök, ett stenkast från Tegnérlunden, hör till de där krogarna som sniffar på lyxnivån. Den välbevarade och numera skönt patinerade Jonas Bohlin och Thomas Sandell-inredningen från 1989 är intakt. Men maten – för att inte tala om den 450 viner långa vinlistan – har de senaste åren förskjutits åt gourmethållet. Det hindrar inte att känslan av varm kvarterskrog finns kvar. Den förstärks av en prickfri service som är både kunnig och tillmötesgående.

Havskräftssoppan som förrätt är mustig och serveras med små, små parmesanbröd. Lantterrinen är också god och den uttjatade cumberlandsåsen utbytt mot en ljuvligt mild dijonsenap. Krogguiden väljer även en blandning av spanska charkuterier till förrätt; lomo, chorizo och Pata negra. De sköljs ner med en kall, torr sherry. En rätt i tiden som mest handlar om att välja högklassiga råvaror, vilket man har gjort på Rolfs kök.

Rolfs kök lyckas kombinera en mysig kvarterkrogskänsla med mat som drar åt gourmethållet.

Foto: VERA GLEMARK Bild 1 av 1
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X