Annons

Högertoppmöte i Högfors

Några viktiga politiska vågskvalp i badtunnan i Högfors lär det inte bli när värdinnan Maud Olofsson i morgon samlar sina borgerliga kompisar, som alla fastnat i högerkonservatismen, till toppmöte. Spåren från förra gången förskräcker, skriver statsrådet Ulrica Messing och s-gruppledaren Britt Bohlin Olsson.

Publicerad

I morgon träffas de fyra borgerliga partiledarna hemma hos Maud Olofsson i Högfors i Västerbotten. Valrörelsen startar ovanligt tidigt denna gång. Under avspända former ska de lägga upp strategin för hur de borgerliga ska ta över makten i Sverige.
Vid skogspromenader och dopp i badtunna ska de fyra svetsas samman så att de kan hålla ihop i en regering under en hel mandatperiod. En djärv målsättning som inga borgerliga partiledare tidigare har lyckats med.

Att borgerligheten nu vaknar ur sin passivitet och tycks vilja opponera är glädjande. Någon kanske tycker att det är konstigt att vi som socialdemokrater välkomnar att borgerligheten börjar aktivera sig. Men det är inte så märkligt.
Så länge borgerligheten tiger eller är splittrad blir det svårare för väljarna att se skillnaderna mellan regeringsalternativen.

Annons
Annons
Annons
Annons