Annons

Högerfalangen har helt tagit över i KDU

Kristdemokratiska ungdomsförbundet ska välja ny ordförande i helgen. Men med bara en kandidat till posten är det tydligt att det saknas engagemang och bredd. Det är en stor utmaning för den blivande ordföranden att ge mer utrymme för fler oliktänkanden i KDU, skriver Daniel Sturesson, före detta förbundsstyrelseledamot i KDU.

Publicerad

Den här tiden på året brukar medieuppmärksamhet som riktas mot Kristdemokratiska Ungdomsförbundet handla om en stundande ordförandestrid. Men för första gången på länge står den föreslagne nye ordföranden utan motkandidat på riksmötet. Att slippa de konflikter som ofta uppslitande ordförandeval medför kan verka tilltalande, men att KDU nu står inför sitt viktigaste beslut med enbart ett alternativ på röstsedeln är allt annat än positivt.

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet har förändrats oerhört sedan jag gick med för åtta år sedan. Från att stå något till vänster om moderpartiet i sociala frågor och ha stort fokus på internationell politik till att i dag istället återfinnas en bra bit till höger om Kristdemokraterna och knappt höja rösten om frågor som handlar om något utanför Sveriges gränser.

Annons
Annons
Annons