Annons
X
Annons
X

Högerextrem grupp deltar i protest mot DC-matchen

En högerextrem grupp i Blekinge meddelar på sin hemsida att de på lördag kommer att delta i protesterna mot DC-matchen i Malmö.
Stoppa Matchen-nätverket rasar nu mot gruppen och säger att de inte är välkomna.

En högerextrem organisation med bas i Blekinge skriver på sin hemsida att de kommer att ta sig till Malmö på lördag för att ”visa solidaritet med det palestinska folket samt för att uttrycka vår avsky för den israeliska statsterrorismen tillika israeliska imperialismen”.

Högerextremisterna tänker sluta upp bakom Stoppa Matchen-nätverket och delta i demonstrationen.

Enligt magasinet Expo är en av personerna i gruppen en känd nazist som varit aktiv under många år.

Annons
X

På organisationens hemsida står det att deltagarna kommer att vara klädda i mörka kläder. Man uppmanar folk att bland annat klä sig varmt, ta med sig en vattenflaska och dubbla strumpor.

Stoppa Matchen-nätverket meddelar att man ser detta som en provokation och att högerextremisternas deltagande i demonstrationen är otänkbart.

Olof Holmberg, som är en av nätverkets pressansvariga, säger till SvD.se att han inte tror att extremisterna kommer att dyka upp när det väl är dags för demonstrationen.

–Och om de dyker upp så kommer de att bli avvisade, säger Olof Holmberg.

Charlie Nilsson, som är informatör vid Skånepolisen, säger att detta inte förändrar polisinsatsen eller hotbilden på något sätt.

–Vi har hela tiden haft beredskap för att andra organisationer kan komma att göra saker under veckan för att störa eller stoppa matchen. Vi har gått igenom alla möjliga varianter av händelser och anser oss väl förberedda.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X