X
Annons
X

Skolan eleverna väljer för maten – trots lågt pris

Tio kronor per portion, eller 30 – kostnaden för en skollunch skiljer sig rejält i Stockholm. Men ett högt pris behöver inte betyda höga ambitioner när det kommer till ekologiska råvaror producerade i Sverige, visar SvD:s kartläggning.

Tomas Söber är kökschef på Eriksdalsskolan i Stockholm.
Tomas Söber är kökschef på Eriksdalsskolan i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg

På Eriksdalsskolan i Stockholm är 40 procent av råvarorna till skollunchen ekologiska och kocken Tomas Söber gissar att runt 50 procent produceras i Sverige. En portion kostar i snitt 10,50 kronor per elev, betydligt mindre kostnad än på flera andra Stockholmsskolor med lägre andel ekologisk och närproducerad mat.

Tomas Söber är kökschef på Eriksdalsskolan i Stockholm.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 3

Grönsaksbiffar stod på menyn i Eriksdalsskolan.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 3

På Eriksdalsskolan i Stockholm kostar varje lunchportion 10,50.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X