Enighet om eldupphör i Ukrainakonflikten

Rysslands president Vladimir Putin (till vänster), Frankrikes president Emmanuel Macron (nummer två från vänster), Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (längst till höger) höll överläggningar om Ukraina i Paris.
Rysslands president Vladimir Putin (till vänster), Frankrikes president Emmanuel Macron (nummer två från vänster), Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (längst till höger) höll överläggningar om Ukraina i Paris. Foto: Thibault Camus/AP/TT

Ukraina och Ryssland har, enligt ett gemensamt uttalande, enats om metoder för att "implementera ett helt och obegränsat eldupphör" i östra Ukraina.

Men Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj är inte helt nöjd.

– Jag måste vara ärlig, det här var väldigt små framsteg, säger han.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

När Zelenskyj, Rysslands och Frankrikes presidenter Vladimir Putin och Emmanuel Macron samt Tysklands förbundskansler Angela Merkel tog plats vid förhandlingsbordet i Élyséepalatset i Paris var det utan handskakningar och utan några större leenden. Men när ledarna sedan åter visade sig var de försiktigt positiva.

– Vi hittade inte en mirakellösning, men vi har kommit en bit på vägen, sade Macron på en presskonferens och lade till att framsteg gjorts inom områdena "fångutväxling, tillbakadraganden och förtydligande om eldupphör".

Annons
Annons
Annons