Annons

”Hög tid att granska Sveriges Syrienbistånd”

Anhängare till den terroriststämplade organisationen Jabhat al-Nusra håller upp en av organisationens flaggor på en flygbas i provinsen Idlib i Syrien. Bild från 2014.
Anhängare till den terroriststämplade organisationen Jabhat al-Nusra håller upp en av organisationens flaggor på en flygbas i provinsen Idlib i Syrien. Bild från 2014. Foto: Edlib News Network/AP/TT

I flera andra europeiska länder är tystnaden bruten om hur bistånd gynnat terrorister i Syrien. Men i svenska medier och bland våra folkvalda politiker råder tystnad, skriver journalisten Patrik Paulov.

Under strecket
Publicerad

I augusti 2012 bjöd dåvarande utrikesminister Carl Bildt in syriska oppositionella att hålla möte på Hässelby slott i Stockholm. Det var startskottet för ett omfattande svenskt engagemang till stöd för den så kallade demokratiska oppositionen i Syrien.

Under de sju år som gått har det framkommit att den svenskstödda oppositionen allierat sig med terroristorganisationer. Med tanke på terrorismens förödande följder i Syrien och övriga världen borde det vara en viktig fråga att dra fram i ljuset. Men i svenska medier och bland våra folkvalda politiker råder tystnad.

Annons
Annons
Annons