Annons

Hög polischef friades

Skånes biträdande länspolismästare, Kjell Arne Eliasson, 61, friades igår från misstankarna om att ha köpt sex från en prostituerad kvinna. - Jag lägger ned förundersökningen eftersom det inte finns anledning att anta att brott har begåtts, säger överåklagare Sven-Erik Alhem.

Under strecket
Publicerad

Det var på kvällen den 10 juli som en polispatrull påträffade den höge polischefen tillsammans med en kvinna i mannens tjänstebil på en gata nära polishuset i Malmö. Misstankarna gick ut på att polischefen skulle ha köpt sex av kvinnan. Men utredningen har nu visat att den 35-åriga kvinnan i bilen inte var prostituerad utan en bekant till Kjell Arne Eliasson. - Vem hon är och vad som hände tillhör min privata sfär, säger han. Han säger sig vara ”tillfreds” över åklagarens beslut att lägga ned förundersökningen. - Jag har ju hela tiden vetat att jag är oskyldig.

Publiciteten kring fallet har varit omfattande och Kjell Arne Eliasson säger att den drabbat honom och hans familj hårt. - Pressen på mig har varit enorm och min familj har haft det mycket tufft. Han anser att åklagaren borde hört honom upplysningsvis, innan en förundersökning inleddes. - En sådan kvalitetskontroll hade kanske kunnat leda till att detta inte fått de orimliga konsekvenser som är fallet. Han säger sig inte vara bitter, men bedrövad. - Hur frikännande det än är att förundersökningen läggs ned har det här ändå vållat en obotlig skada. Det kommer alltid att finnas de som säger ”ingen rök utan eld”.

Annons
Annons
Annons