Annons
X
Annons
X

H&M miljonsatsar på second hand-bolag

Klädjätten H&M är bland investerarna när Sellpy tar in nytt kapital. Startupbolaget som vill hjälpa människor sälja begagnade prylar på nätet tar in 8,2 miljoner kronor totalt, rapporterar nyhetssajten Breakit.

[object Object]
H&M:s vd Karl-Johan Persson. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Sellpys koncept bygger på att bolaget hämtar upp saker som säljaren vill bli av med. Sellpy behåller därefter halva försäljningsbeloppet när prylarna säljs.

Den affärsidén som nu har lockat till sig en rad namnkunniga investerare.

Enligt dokument som Breakit har tagit del av har Sellpy nu tagit in 8,2 miljoner kronor i riskkapital. Pengar som bland annat ska användas till att bredda marknaden och nyanställda.

Annons
X

– Det enkla svaret är att vi tar in pengarna för att fortsatt tillväxt, säger bolagets vd och medgrundare Michael Arnör när Breakit når honom på telefon.

För pengarna står bland annat klädjätten H&M, som har investerat 5 miljoner kronor i bolaget. Ryska Posten-grundaren Jeansson Pilotti investerar 750.000 kronor samt Gymgrossisten-grundaren David Frykman.

På den nya ägarlistan återfinns även investmentbolaget DIG Investment, som investerat 1,5 miljoner kronor. Bolaget drivs av klock- och smyckesförsäljaren Martin Söderström, som är gift med H&M-arvingen Charlotte Söderström.

– Vi är väldigt nöjda med de investerarna som valt att hoppa på tåget. Både med tanke på kapitalet men självklart den kunskap och kapacitet som de har, säger Michael Arnör.

Sellpy är grundat av Michael Arnör, Oskar Nielsen och Philip Gunnstam. Bolaget ingick tidigare i Stings inkubator. Idén till Sellpy föddes när Michael Arnör flyttade hem till Sverige efter flera år i USA och skulle rensa ur sitt gamla pojkrum hos sina föräldrar.

– Jag hade massor av grejer och började sortera upp dem i vad jag skulle sälja, ha kvar eller skänka bort. Men sedan blev det aldrig av att jag sålde något och Röda korset hade stängt när jag var där för att skänka, sade Michael Arnör i en intervju till Breakit tidigare i år.

Sedan tidigare har bolaget tagit in 1 miljon kronor i riskkapital från bland andra Per Bystedt, som tidigare varit vd för TV3 och varit med och drog i gång sajten spray.se.

H&M och Klarna nya storägare i Wrapp som tar in 25 miljoner breakit.se Sveriges största börsbolag H&M på jakt efter fler techinvesteringar breakit.se
Annons
Annons
X

H&M:s vd Karl-Johan Persson.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X