H&M-chefer anklagas för spioneri på medarbetare

Hälsobekymmer, sexpartners, menstruationsproblem. Chefer på klädbolaget H&M i Tyskland kartlade känsliga detaljer om anställdas privatliv och lade in dem i ett hemligt register.
Hälsobekymmer, sexpartners, menstruationsproblem. Chefer på klädbolaget H&M i Tyskland kartlade känsliga detaljer om anställdas privatliv och lade in dem i ett hemligt register. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Sex med kolleger, sjukdomar och äktenskapsproblem. Cheferna vid H&M:s tyska servicecenter ville veta allt om medarbetarna och deras privatliv. Nu utreder datainspektionen i Hamburg.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

BONN Nästan 700 medarbetare vid H&M:s servicecenter i sydtyska Nürnberg berörs av spionskandalen som enligt de tyska medierna avslöjades i samband med ett fel i datasystemet som gjorde att de anställda fick tillgång till hemliga uppgifter.

Public service bolaget Bayerischer Rundfunk uppger att det vid sidan om arbetskontrakt och löneuppgifter rör sig om ett stort antal privata anteckningar som gruppledare i strid med lagen sparat i databanken.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons