Annons
X
Annons
X

Hittade bil värd 66 miljoner

Släktingarna till Harold Carr fick en smärre chock när de öppnade porten till garaget som den gamle mannen lämnat efter sig när han dog. Där stod en Bugatti av 1937 års modell – värd hisnande 66 milljoner kronor.

Bugatti Type 57S Atalante av årsmodellen 1937 tillverkades endast i 17 exemplar och räknas som en av de dyraste bilarna i världen.

Den brittiske läkaren Harold Carr köpte bilen 1955 och körde den i fem år för att sedan parkera den för gott. I närmare 50 år har dyrgripen samlat damm i hans garage.

2007 avled Harold Carr, 89 år gammal. Ogift och barnlös isolerade han sig i sitt hem de sista åren. Endast brorsonen tilläts komma in i huset men inte ens han kunde ana vad som fanns i garaget.

Annons
X

– Han var en excentrisk man - lite av en galen professor. Men han var oerhört snäll och generös, säger brorsonen till tidningen Daily Mail.

Arvet, en bil till ett värde av uppemot 66 miljoner kronor, är passande för den något specielle mannen, menar brorsonen.

– Det hade varit så tråkigt och olikt honom att efterlämna något helt vanligt.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Fyndet i garaget fick auktionsfirman Bonhams att hoppa högt av glädje. I februari 2009 ska rariteten säljas på auktion i Paris. Alla delar på bilen är original och den uppges vara i fint skick.

  – Detta är verkligen ett av de bästa ”ladfynden” som gjorts på länge, säger James Knight på Bonhams till Daily Mail.

  Pengarna som Bugattin drar in ska delas upp mellan släktingarna, uppger tidningen.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X