Hitta rätt med mobilen

Nu släpps Tom Tom 5 Mobile. Den är ett bra alternativ för den som inte redan har en handdatorlösning eller inbyggt navigationssystem i bilen.

Under strecket
Ny Teknik
Publicerad
Annons

Gps-navigationssystem för mobiltelefoner blir allt vanligare. Det har både fördelar och nackdelar. Produkten blir onekligen bärbar och man binds inte till att bara kunna använda den i ett fordon, som med inbyggda system.
Tyvärr medför det också vissa problem, främst att mobiltelefonens skärm inte är speciellt stor. Det kan alltså vara svårt att se informationen medan man kör. Som tur är kan man låta en röst styra en i rätt riktning.

Tom Tom Mobile 5 består av en bluetooth gps-mottagare och ett minneskort som innehåller programmet. Tyvärr inkluderas inte en hållare för placering av mobilen på instrumentbrädan.
Det första jag upptäckte när jag satte igång var att menyspråket var på franska. Jag vet inte om det är någon klåfingrig journalist med dålig humor som har varit och petat i programmet före mig, eller om den per definition startar i det språket. Tack vare mina inte allt för stora kunskaper i franska lyckades jag ändra språket och började utforska resten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons