Annons

Hitta din plats som vampyr i valbart rollspel

Seattles neonljus ger ett välbehagligt sken när man som vampyr ger sig ut i nattmörkret i "Vampire: The masquerade – Bloodlines 2". Pressbild.
Seattles neonljus ger ett välbehagligt sken när man som vampyr ger sig ut i nattmörkret i "Vampire: The masquerade – Bloodlines 2". Pressbild. Foto: Paradox/TT

Den svenska utgivaren Paradox breddar portföljen med sitt första rollspel, när "Vampire: The masquerade – Bloodlines 2" släpps till både pc och flera konsoler nästa år.

– Vi vill att spelaren ska kunna uppfylla sin fantasi om hur en vampyr ska vara, säger huvudproducenten Christian Schlütter.

Under strecket
Gustav Sjöholm / TT
Publicerad

Paradox affärsmodell går ut på att ge sina speltitlar långt liv, med uppdateringar och expansioner. Med första intåget i rollspelsvärlden blir det något annorlunda. "Vi förstår att ett berättelsedrivet rollspel som "Bloodlines" inte är samma sak som ett systemdrivet spel som exempelvis "Crusader kings 2", säger Christian Schlütter. Pressbild.

Foto: Paradox/TT Bild 1 av 3

Som nybliven vampyr gäller det att finna sin plats och förstå hur vampyrsamhället i Seattle är uppbyggt. Bryter du mot vampyrreglerna kan du bli jagad av dina egna. Pressbild.

Foto: Paradox/TT Bild 2 av 3

Är det en allierad, fiende eller något däremellan? I "Bloodlines 2" är det mycket som inte är skrivet i sten. Pressbild.

Foto: Paradox/TT Bild 3 av 3

När Paradox köpte rollspelsföretaget White Wolf 2015 sedan ingick också rättigheterna till brädspelet "Vampire: The masquerade". Ett spel som bygger på det med undertiteln "Bloodlines" släpptes till pc 2004, och det är det spelet som nu får en uppföljare.

Paradox, som hittills har fokuserat på strategispel, ser det som naturligt steg, då det ursprungliga spelet har en hängiven supporterskara.

Annons
Annons
Annons