Recension

Hitch – Din guide till en lyckad dateHitch – Din guide till en lyckad date

Under strecket
Publicerad
Annons

Upplägget för denna romantiska komedi är att snälla toppenkillar, sådana som är något att ha, känner sig tvungna att ta till diverse knep och krigslister för att få till det med sin drömdejt, medan de åtråvärda kvinnorna å sin sida fasar för just knep och krigslister eftersom dessa förmodas dölja diverse onda avsikter och dåliga egenskaper.
Den oundvikliga konsekvensen blir missförstånd. Hyggliga grabbar gör ohyggliga ansträngningar, men just ansträngningarna slungas tillbaka i deras ansikten såsom bevis på oärligt uppsåt. De skulle ha varit ”sig själva” hela tiden.
Eller ungefär så. Man får inte precis intrycket att det är så himla noga med ingredienserna i denna mycket luftiga marängsmet, som inte innehåller några matnyttiga idéer om vare sig relationer eller någonting annat.
Hela grejen är Will Smith som dejtdoktor ”Hitch”, kungen av den coola repliken, som mot betalning hjälper mindre förfarna bröder att förföra. Han har några roliga scener med en av kunderna, en hämmad men hjärtegod tjockis, men alla kvinnoroller smälter snabbt in i det konservativa tapetmönstret.
Det här är en film som man i allt väsentligt har glömt redan när eftertexterna börjar rulla.

Annons
Annons
Annons