Annons
X
Annons
X

Hit kan du resa billigt i påsk

Charterresor är populära kring påsklovet och för den som inte bokat ännu kan det bli knepigt att hitta solplats. Dock har flygbolagens lågpriskalendrar en hel del att bjuda på inför helgerna. SvD.se har kollat läget och tipsar om billiga biljetter från Stockholm.

[object Object]
Snorkla i Egypten eller strosa i Berlin? Påsklovet bjuder på många resmöjligheter. Foto: AP, MONTAGE: SVD

Det finns bara ströplatser kvar bland charterarrangörerna Fritidsresors, Vings och Apollos sista minuten-resor inför påsken - både när det gäller lovet vecka 15 och vecka 16.

– De här veckorna i anslutning till loven märker man inte av att det är lågkonjunktur, säger Peter Hellström, informatör på Fritidsresor.

Hos Ving och Fritidsresor är Kanarieöarna populärast, medan Apollos resenärer helst väljer Egypten.

Annons
X

– Som vanligt är det så att resor som inte börjar och slutar under helgerna är lättast att få tag på, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

De som har lov vecka 16 har också något större chans att komma iväg på solcharter. Hos Fritidsresor fanns på måndagen en handfull platser till Gran Canaria, Teneriffa och Mallorca med avgång påskafton och påskdagen, Ving hade ströplatser till Hurghada och Mallorca med avresa den 9 och 12 april och Apollo hade resor till Kanarieöarna med avgång både den 10, 11 och 12 april samt ströplatser till Egypten, Jordanien och Tunisien.

För den som istället är ledig vecka 15 kan en titt på flygbolagens egna sajter vara värt sin tid. Den som vågar tro på värme i sydöstra Europa kunde på måndagen hitta resor till Kreta i Grekland och kroatiska Split med Norwegian, utresa lördag 4 april med hemkomst påskafton, för under 2000 kr tur och retur.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Hos flygbolagen fanns också gott om storstadsalternativ för den som kan tänka sig det. En vecka i Krakow, avresa den 4 april, gick på måndagen att boka för kring tusenlappen hos Wizzair. Bolaget hade också resor till Budapest för ungefär det dubbla tur och retur.

  Hos konkurrenten Ryanair fanns bland annat resor till Berlin 4-11april för under 1000 kronor, Edinburgh 5-12 april för dryga tusenlappen och Dublin för omkring 1800 kr 5-12 april.

  SAS hade på måndagen också bokningsbara resor till Berlin, fredag till fredag 3-9 april, för ca 1800 kr - men mest spännande i bolagets utbud var tur och returbiljetten till St Petersburg, söndag till söndag för cirka 2500 kronor.

  Här kan du söka och boka resa destination.se
  Annons
  Annons
  X

  Snorkla i Egypten eller strosa i Berlin? Påsklovet bjuder på många resmöjligheter.

  Foto: AP, MONTAGE: SVD Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X