Annons
X
Annons
X

Hillary Clinton ska hitta en roll i Obamas kampanj

Efter att i ­månader ha inpräntat hur okvalificerad Barack Obama är måste Hillary Clinton idag ­påstå motsatsen – att han är bäst lämpad att bli USA:s nästa president.

Det var inte mycket som avslöjades om vad de bägge demokraterna, som just utkämpat den hårdaste nomineringsduellen på flera årtionden, sagt till varandra vid sitt hemliga möte mycket sent i torsdags kväll. Det enda medhjälparna sa var att samtalen var ”produktiva”.

Idag när Hillary Clinton ska säga farväl till sina 18 miljoner väljare under ett evenemang i Washington tänker Barack Obama ”ta en cykeltur med mina ungar och gå ut med min fru på en träff”.

Pratet om att Clinton skulle förtjäna att få vicepresidentposten avtog i takt med att fler och fler konstaterade hur ogenerös hon varit på valvakan i tisdags kväll. Flera framstående kongresspolitiker uppges ha upplyst henne om att det var hög tid att träda tillbaka för att ena partiet.

Annons
X

Clinton visade sig lyhörd, med nya signaler om att det är kandidaten som utser vicepresident. I ett mejl till sina supportrar framhöll hon att hon alltid sagt att hon tänker ställa sig bakom Obama om han vinner.

Men Clinton förblir en oerhörd viktig person i partiet och Obama har ansträngt sig för att framhålla hennes många kvaliteter vid sina framträdanden de senaste dagarna. Det de bägge lägren måste enas om nu är Hillarys roll under valrörelsen mot republikanen John McCain, hennes stora kampanjskulder, hur hon ska presenteras vid partikonventet och också hur maken och expresidenten Bill Clintons talanger ska mobiliseras.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X