Recension

Elgar: ViolinkonsertHilary Hahn - Elgar: Violinkonsert

Under strecket
Publicerad
Annons

Fick jag välja endast en konsert att ta med till en öde ö valde jag Elgars violinkonsert. Den har allt man kan begära av ett stycke musik, passion, lyrik, ömhet, dramatik … det är den sista av de riktigt stora konserterna. Elgar lade ner hela sin själ i skapandet och resultatet blev hans mest personliga och innerliga verk, så till brädden fyllt av en romantikers inre värld.
Hilary Hahn är en ung violinist som tidigare imponerat stort på mig genom sin djupa musikalitet och förståelse för de tonsättare hon valt. Elgar utgör inget undantag och om man till en början anser hennes klang vara något återhållen beror det enbart på mikrofonplaceringen, som ger ett naturligt perspektiv.

Att hennes förståelse för Elgar är fulländad överraskar med tanke på hennes ungdom, hon är 24 år, men detta geni vet nog inga gränser.
Hahn har så god hjälp man kan önska av Colin Davis och London Symphony, det låter makalöst. Vaughan Williams ”The Lark Ascending” känns nästan lite överflödig som avslutning, trots fint spel.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons